Braidy Industries, en tillverkare av metaller för transport- och försvarsindustrin, tillkännagav att man har förvärvat NanoAl LLC (NanoAl), ett materialforsknings- och teknologibolag för design, utveckling och kommersialisering av högpresterande aluminiumlegeringar baserade på vetenskapligt utformade nanostrukturer. NanoAl kommer att ingå i Braidy Atlas aluminiumvalsverk och Veloxint i Braidy Industries aktieportfölj.
Craig T. Bouchard, Braidy Industries ordförande och vd sa, ”Vi blev glatt överraskade över möjligheten att växa och öka ut vår verksamhet inom pulvermetallurgi via detta förvärv. Och vi har även tillfrågats av flera parter om att bygga ett andra valsverk. Vi har för avsikt att driva dessa möjligheter.”
 
Braidy säger i sitt pressmeddelande att man anser att nanotekniken har potential att förbättra den specifika styrkan hos det aluminium som ska tillverkas i Braidy Atlas-valsverk.
 
Dr. Alan Lund, Veloxints vd och chefsingenjör hos Braidy, säger: ”Vi tror att NanoAls innovativa tillvägagångssätt gör att aluminiumplåten kan bli 20% starkare än konventionella kvaliteter, samtidigt som låga kostnader bibehålls. Tekniken gäller även för pulvermetallurgi, inklusive 3D-tryckning, vilket möjliggör ytterligare synergier mellan Braidys Atlas-fabrik och Veloxint.”
Dr. Nhon Q. Vo, vd och chefsingenjör samt grundare av NanoAl säger, ”Vårt nya partnerskap med Braidy Industries och Veloxint ger oss möjligheter att skala upp våra forsknings- och utvecklingsinsatser och bli innovationsledare inom nanovetenskapstekniken för lättmetaller.”

 

 

 

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!