Australian Renewable Energy Agency (ARENA) har tillkännagivit 1,5 miljoner AUD i finansiering för att påskynda utvecklingen av en 1 000 MW havsbaserad vindkraftpark utanför Portlands kust, Victoria.
Tillgången på förnybar kraft kommer att bidra till att minska koldioxidutsläppen vid smältverket, som representerar cirka 10 % av Victorias totala elbehov.

Enligt ARENA är detta ett förstklassigt projekt som syftar till att demonstrera den direkta integrationen av variabel förnybar energiproduktion med en stor, kontinuerlig, industriell belastning.

ARENA:s vd Darren Miller sa i ett uttalande:

– Metallproduktion, särskilt aluminium, representerar en av Australiens mest energiintensiva industrier. Vi har ett verkligt behov av att hjälpa till att minska utsläppen från smältverk, som kräver en jämn och betydande tillgång på el för att fungera. Offshore vind kan vara en potentiell del av lösningsutrymmet för detta problem.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!