ARCLINE är samlingsnamnet för Lindes nyutvecklade patenterade produkter, framtagna för att förbättra och effektivisera svetsningen. De tre första produkterna presenterades på Elmia Svets och Fogningsteknikmässan 10-13 maj.

ARCLINE PAW (Plasma Arc Welding)
En plasmasvetspistol för mekaniserad svetsning. Den robusta konstruktionen gör svetspistolen tåligare än konventionella plasmasvetspistoler med ökad livslängd som resultat. Endast tre stycken slitdelar behövs, två elektroder en för ”key hole” svetsning och en för fyllnadssträngar. Dessutom används endast en dysa för all plåttjocklekar.

ARCLINE MT (Modular Trail)
Släpsko med avsevärt förbättrat gasskydd gjord i samarbete med universitetet i Dresden.Släpskon är uppbyggd av moduler och kan anpassas från raka plåtar till rör med en diameter på max två meter.   

ARCLINE PP (Plus Pole)
TIG-svetspistol utvecklad för mekaniserad TIG-svetsning av aluminium. Skillnaden mot konventionell TIG-svetsning av aluminium med växlande polaritet (AC) är att med ARCLINE PP används pluspol på elektroden. Pluspol som elektrod ger bättre oxiduppbrytning vilket medför renare svetsar och högre produktivitet.  

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!