AMAG, en ledande österrikisk leverantör av högkvalitativa gjutna och plattvalsade aluminiumprodukter, meddelar att den nybyggda beläggningsstationen nu i februari officiellt kommit igång.

Helmut Wieser, styrelseordförande i AMAG, säger: ”De nya fabrikerna utökar vår tekniska expertis och ökar våra konkurrenskraftiga styrkor. Med specialmaterial med flerskiktsmaterial av aluminium, uppfyller vi våra kunders framtida krav, särskilt inom värmeväxlare och flygindustri.”

AMAG levererar aluminiumprodukter till flygplan, fordonsindustri, sportutrustning, belysning, maskinteknik, bygg- och förpackningsindustrin.
Den nya anläggningen ingår i utvidgningsprojektet ”AMAG 2020”, som tillsammans med det nya kallvalsverket och en mängd andra anläggningar markerar en viktig milstolpe för företagets framgångsrika framtid.

Sedan starten av utbyggnaden under perioden 2012 till 2018 har företaget investerat totalt 620 miljoner Euro i Övre Österrike och 375 miljoner Euro i Innviertel-distriktet.

”Övre Österrike är inte bara starkt inom metallproduktion, utan också inom maskin- och anläggningsteknik. Detta framgår tydligt av AMAG:s samarbete med projektpartnerna Fill och Fronius. Anläggningen som beställts av AMAG med en investering på 4 miljoner Euro konstruerades av företaget Fill som huvudentreprenör och är utrustad med toppmodern svetsningsteknik (CMT ”Cold Metal Transfer” -anläggning) från Fronius. Två helt automatiserade svetsrobotar finns på den nya beläggningsstationen, vilket garanterar högsta och mest konsekventa kvaliteten i svetsprocessen, enligt pressmeddelande från företaget.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!