Novelis har meddelat att man inlett ett samarbete inom den elektriska fordonsmarknaden genom en leveransöverenskommelse med NIO, en nästa generations bilföretag.

Genom ett långtida partnerskapsavtal kommer NIO att få leveranser av Novelis höghållfasta, lätta aluminiumlegeringar med unika egenskaper för konstruktion av ett lättare fordon med bättre prestanda och förbättrad bränsleekonomi. Under de kommande fem åren ska NIO lansera elektriska SUV-modeller med Novelis bilaluminiumlösningar.

Med utnyttjande av Novelis globala resurser kommer NIO att få leveranser från Changzhou-verket – Kinas första anläggning avsedd för värmebehandling av aluminiumplåt. Att erhålla leveranser från en lokal leverantör kommer att bli mycket viktigt för genomförandet av NIO:s produktionsprogram vid en tid då biltillverkare står inför ett ökat tryck i Kina att öka produktionen av elektriska fordon. Eftersom aluminium i ökande grad blir integrerat i självstyrande och elektriska fordonskonstruktioner, kommer Novelis partnerskap med NIO att uppvisa de toppmoderna fördelarna med aluminium i bilar.

NIO och Novelis flyttar gränserna för det möjliga med elektriska fordon både ur prestanda- och konstruktionssynpunkt. Detta innovativa partnerskap visar att Novelis är mer en just en materialleverantör, man samarbetar och löser problem och arbetar tätt med konstruktionsgrupper för att försäkra att fordonen byggs för att maximera de unika attributen hos aluminium och uppfylla framtida mobilitetskrav.

Novelis expertis och erfarenhet av arbete med biltillverkare i världsklass gör det till det bästa valet för NIO och det rätta valet för den elektriska fordonsmarknaden.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!