Sedan våren 2017 finns aluminiumfolie på Alutrades meny.

– En ökad efterfrågan på marknaden samt ett nystartat samarbete med en av de ledande tillverkarna av folie i Europa är anledningarna till att vi plockat in folie i vårt sortiment, säger vd Mattias Söderqvist.

I och med satsningen på folie har Alutrade under våren tillsatt en helt ny tjänst, där Stefan Winsth i juni började som foliesäljare. Stefan har tidigare arbetat på Kaeser Sweden AB och har lång erfarenhet av försäljning mot industrin.

– Jag ser det som en stor utmaning! Det är spännande att vara med från början och lära sig något nytt – om nya produkter, nya infallsvinklar, nytt kundunderlag. Det ska bli väldigt roligt, säger Stefan.

Folien kan levereras i format från 50 mm upp till 1 400 mm i bredd och i tjocklekar från 6,35 till 700 µm (my).

Aluminiumfolie används till en mängd olika områden och i ett flertal branscher. Livsmedel-, process-, fordons- och läkemedelsindustrin är bara några exempel, samt i produkter såsom värmeväxlare, kablar och olika typer av filter.

Flera av de goda egenskaperna med aluminium kommer till sin rätt på olika sätt även i dessa områden, t.ex lätthet, tålighet, värmeledningsförmåga och sist men inte minst återvinnings- och miljöaspekten.

Mer om Alutrades folie kan ni läsa på www.aluminium.se

Dela gärna artikeln

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Prenumerera på Aluminium Scandinavia!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!