Företaget Nexans i Grimsås invigde i slutet av juni en ny fabriksdel för en ny verksamhet.

– Det är viktigt att stanna upp litet ibland och tänka efter. Det här är en av de största investeringarna som har gjorts i Grimsås, säger Staffan Kullberg, vd för Nexans svenska verksamhet.
Genom utbyggnaden skapas 14 nya jobb. Det är tillverkningen av aluminiumledare som nu förläggs till Grimsås – den produktionen gjordes tidigare i Norge.

Arbetet med den nya fabriksdelen, som är en av de största investeringarna i företagets historia, har pågått i drygt ett år. I den 1 850 m2 stora produktionsdelen tillverkas varje dygn 34 km aluminiumledare, från 16 upp till 300 mm2, för produktion av aluminiumkablar för elöverföring. De kablar som tillverkas i Grimsås är annars till största delen kopparledare, men aluminiumledare uppges vara en växande produkt.

Nexans har 520 medarbetare i Grimsås. Det gör företaget till Tranemo kommuns största företag räknat på antal anställda.

Företaget är en stor global leverantör av kablar och tillbehör. De förser installatörer, infrastrukturbyggare och industrin med produkter hämtade både från inhemsk produktion och från produktion i Nexans andra länder.

Kunderna är verksamma inom telekom, elnät, byggnadsinstallation, industriinstallation och fordonsindustri.

I Gislaved finns dotterbolaget Axjo Kabel som är specialiserat på sladdställ (färdigkontakterade kablar) och värmekabel.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!