Aluminiumvalsnings- och återvinningsföretaget Speira köper och integrerar Real Alloys europeiska verksamhet. Real Alloy Europe är en ledande europeisk återvinnare av aluminium- och magnesiumskrot samt relaterade biprodukter, med sju anläggningar och cirka 600 anställda i Tyskland, Norge, Frankrike och Storbritannien. Förvärvet kommer att göra det möjligt för Speira att använda återvunnen metall i produktionen och förse sina kunder med högkvalitativa aluminiumvalsade produkter med låg kolhalt.

– Integrationen av Real Alloy Europe i Speira kommer att påskynda vår strategi att skapa slutna slingor från skrot till slutprodukt och tillbaka. Vi ser fram emot att ytterligare investera i den kombinerade kapaciteten hos Speira och Real Alloy Europe för att möta marknadens efterfrågan på hållbara och cirkulära lösningar, säger Einar Glomnes, vd för Speira.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!