Hydros majoritetsägda aluminiumanläggning i Slovalco i Slovakien har beslutat att stänga produktionen av primäraluminium vid anläggningen. Stängningen kommer att vara klar i slutet av september 2022.
Beslutet att avsluta primäraluminiumproduktionen i Slovalco kommer som svar på ogynnsamma ramvillkor och höga elpriser, som inte visar några tecken på förbättring på kort sikt. Gjuteriet i Slovalco kommer att fortsätta sin återvinningsverksamhet och leverera till kunder i regionen med 75 000 ton återvunnet aluminium årligen.

– Slovalco är en välskött och modern primäraluminiumfabrik. Jag beklagar att det inte har varit möjligt att säkerställa fortsatt drift av primärproduktionen vid anläggningen, säger Ola Sæter, chef för Hydros primärproduktion och ordförande i Slovalcos styrelse.

Om Slovalco

Slovalco är ett fullt konsoliderat aluminiumsmältverk i Hydro, ägt till 55,3 % av Hydro och 44,7 % av Penta Investments Group. Slovalco har en årlig produktionskapacitet på 175 000 ton primäraluminium och en gjutkapacitet på cirka 250 000 ton.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!