ŠKODA presenterade på Genèves Motor Show sin senaste elektriska cykel KLEMENT.

KLEMENT är gjord på en aluminiumram med ett snyggt och elegant utseende. Den har varken några synliga spakar eller kablar, och cyklistens fötter vilar på fasta pedaler där e-cyklar oftast har en bottenkonsol.

Den har cykelliknande hjul samt billiknande gaspedal och bromspedal. Men dessa sitter inte på styret. Pedalerna fungerar inte heller på konventionellt sätt. De måste lutas framåt för att accelerera och bakåt för att bromsa.

Cykeln har en 4 kW bakre motor, med en toppfart på 45 km/h. Den har också två litiumjonbatterier med 52 celler vardera, som har en total kapacitet på 1 250 Wh – vilket ger en räckvidd på upp till 62 km.

Med en vikt på ca 25 kg är cykeln lätt att manövrera.

Cykeln har också ett integrerat ljussystem med LED-strålkastare och bromsljus, LED-indikatorer integrerade i pedalerna samt ett ljus för dagen. En hållare för en smartphone med induktiv laddning sitter på ramen, precis bakom styret.

Guido Haak, produktchef för ŠKODA AUTO, säger:”KLEMENT är ett toppmodernt, dynamiskt och lättanvänt fordon som gör det möjligt för ŠKODA-märket att tilltala en yngre målgrupp med en ökad känsla för miljövetande.”

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!