Med hjälp av avancerade simuleringsverktyg har AP&T samt ESI infört flera virtuella modeller som visar processen för varmformning av höghållfast aluminium i 6000- och 7000-serien.

Simuleringen har jämförts med resultat av verklig provning utförda vid AP&T:s FoU-anläggningar i Ulricehamn och resultaten visar mycket god överensstämmelse. Därför kommer AP&T att erbjuda sina kunder inom bilindustrin en unik möjlighet att virtuellt prova sina komplexa bilkomponenter i höghållfast, varmformat aluminium, så att de kan sänka sina utvecklingskostnader och förkorta ledtiderna.

”Som en ansvarsfull partner inte bara inom området presshärdade stål, utan också inom höghållfast aluminiumformning utvecklar vi ständigt våra möjligheter att kundanpassa oss mer på en global marknad,” säger dr Christian Koroschetz på AP&T.

Resultaten av dessa studier kommer att presenteras på flera aktiviteter under 2017, såsom Automotive Engineering Congress i Nürnberg och CHS2 Conference 2017 i Atalanta.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!