Alumaster heter den senaste nyheten från Pferd, speciellt utvecklad för bearbetning av aluminium och med mycket imponerande prestanda och säkerhet. Skivan kan definitivt räknas som en innovation, fram tills nu har det inte funnits något jämförbart verktyg för vinkelslipmaskiner när det gäller uppbyggnad, geometri och framför allt prestanda.

Skivan består av tio specialutvecklade hårdmetallskär som är fixerade på en extremt robust grundstomme av fiberarmerad plast – GFK. Vikten på High Speed Disc är endast 228 gr, bara något mer än en vanlig navrondell. Verktygets geometri och möjlighet att kunna indexera eller byta ut hårdmetallskären, hindrar igensättning och ger lång livslängd och kostnadseffektiv användning av detta verktyg för bearbetning av aluminium.

Alumaster används för fogberedning vid svetsning, kantbearbetning, t.ex fasning och förändring av geometrier. Den avger inget hälsofarligt eller explosivt damm utan genererar i stället spånor som varken är farliga att andas in eller explosiva. Tack vare detta kan den användas i princip var som helst, inget dammutsug behövs.

Den nya höghastighetsskivan är ett kostnadseffektivt och miljövänligt alternativ till nav- och lamellrondeller och kan användas med tryckluftsvinkelslipmaskiner på minst 1 kW eller på elektrovinkelslipmaskiner med en nominell effekt på 1,4 kW. Den innovativa skärgeometrin med integrerad skärdjupsbegränsning gör verktyget extremt säkert och lätt att arbeta med.

Skivan har belönats med ”EISEN 2016 Innovation Award” på Eisenwarenmesse i Köln.

Mer info: www.pferd.com

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!