Luft som medium kan vara olämpligt för elektriska och elektroniska utrustningar. Upptagning och utsläpp av vatten ur luften med styrutrustningar skapar stor potential för kondensbildning.

Kondensat, i sin tur, skapar korrosionsprocesser på känsliga komponenter och kan frysa vid minusgrader. Värmekonsulten STEGO erbjuder nu de riktiga svaren för sådana riskmiljöer.

STEGO möter kraven med en serie upphettare CREx 020 för marknaden. En underhållsfri konvektionsvärmare finns i tre temperaturklasser (T3/T200°C, T4/T135°C och T5/T100°C) som förhindrar den skadliga bildningen av kondensat, temperaturfluktuationer och frost i explosiva miljöer. CREx 020 serien uppnår damm- och sprutskydd enligt type IP66.

Värmekroppen av aluminium i anodiserad silverkulör är försedd med en högpresterande värmepatron. CREx 020 modellen finns med värmekapacitet från 50 W upp till 250 W.

Aluminiumkroppen har en sofistikerad geometri på konvektionsytan vilken garanterar perfekt temperaturfördelning för att undvika lokal överhettning. CREx 020 värmare är konstruerade med minimal bredd och är idealiska för konventionella värmeinstallationer. De totala måtten matchar utförandet och är därför inte större än vad som absolut nödvändigt.

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!