Framåt sensommaren 2018 kan aluminiumföretaget Alutrade lägga till ytterligare 1 500 m2 till sin totala lageryta. Byggnationen är i full gång och framskrider enligt planerna! 

Sedan bolagets uppstart år 1983 har utvecklingen gått från en ren tradingverksamhet till ett komplett specialistföretag inom aluminium. Under de senaste 5 åren har bolaget växt organiskt i en snabb takt. Omsättningen har ökat stadigt varje år och i slutet av 2017 nådde Alutrade ett nytt omsättningsrekord på 145 MSEK. 2013 hade företaget en omsättning på 80 MSEK med 21 st medarbetare. Idag arbetar 30 st medarbetare på kontor och lager i Växjö. 

En större kundstock och ökad efterfrågan, kombinerat med ett större behov av lagerhållning av kundanpassat material bland kunderna, har lett till att de nuvarande lagerlokalerna blivit urväxta. 

– Vi har under det sista halvåret säkrat ett antal nya kontrakt. Många kunder ser stora fördelar att jobba med oss och vi har engagerade medarbetare som verkligen bryr sig om våra kunder. Det känns fantastiskt kul att göra denna tillbyggnad! Vi ser egentligen inga större hinder för att fortsätta växa. Idag har vi en väldigt liten marknadsandel, så även om konjunkturen vänder finns det en stor marknad för oss. Dessutom är aluminium ett material som är tilltalande i många konstruktioner och dessutom ett snyggt material!, säger VD och delägare Mattias Söderqvist. 

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!