Den fria formens natur och geometri framhävs i detta projekt av AR-MA, vilket garanterar ett nytt närmande till detaljutformning och produktion av byggnaden samt till stödkonstruktionens system, vilket förbinder de synliga panelerna med underliggande stålkonstruktion.

Tillverkningskonsulten AR-MA har arbetat med arkitektbyråerna FJMT, Façade Engineers ARUP och Empire Glass för att konstruera och utforma fasadsystemet med markiser, inre valv, snedfönster och entrétak i komposit. Markiserna och valven tog med sig George Street i Sydneys CBD, som sammanbinder gatan med de nya försäljnings- och foajéutrymmena med en serie högtflygande former späckade med tusentals rombiska aluminiumpaneler.

AR-MA engagerades tidigt i projektet för konstruktionslösningar, byggbarhet och byggande för att passa in i de ambitiösa arkitektur-iska syftena. För att uppnå detta byggde och underhöll AR-MA en kraftfull parametrisk modell genom hela konstruktionsprocessen för att integrera det arkitektoniska, ingenjörsmässiga samt materialvalen in i ett omfattande virtuell design och konstruktionsdatabas. Denna modell användes för att ta fram alla detalj- och tillverkningsfiler och tillåta real-time återmatning avseende kostnader och byggande.

Under tillverkningen och installationen var de parametriska modell-erna centrala för all tillverkning och lokala aktiviteter. Var och en av de 1 291 unika kundtillverkade aluminiumpanelernas fastsättning var taggiga och fastsatta från anordningen av material, genom de olika tillverkningsprocesserna på leveransplanering och installation. Den fria formens natur för geometrin kännetecknade i projektet garanter-ade ett nytt närmande för detaljering och tillverkning av understruktursystemet som förband de synliga panelerna till den underliggande stålkonstruktionen.

För att ha koll på avvikelser mellan konstruktion och stålstruktur använde AR-MA kundanpassning av konstruktionen och en just-in-time-metodik för tillverkning av de tusentals unika fasadpanelerna.

Läs mer på https://www.580george.com.au/

Prenumerera på Aluminium Scandinavia

Nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev med information om forskning, nyheter och reportage från företag, mässor och konferenser m.m. - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration genom att fylla i din e-postadress nedan!